Ajax via Kiev naar Champions League! Wat viel ons op?

Bron: www.ajaxlife.nl

Feest in Kiev! We zitten donderdag in de balletjes bij de loting. © Pro Shots

Yes, het is Ajax gelukt om deelname aan de groepsfase van de Champions League veilig te stellen, na een 0-0-gelijkspel in Kiev. Die uitslag was genoeg na de 3-1-zege in Amsterdam.

Door Floris Roos

In een intense en lastige wedstrijd kregen de Ajacieden tal van opgelegde kansen, maar gescoord werd er maar steeds niet. Daardoor zaten we lang met het zweet op de rug. Nu zijn we echter vooral dolblij en delen we graag zes zaken ons opvielen!

Onana held in hectische openingsfase, Tadic faalt vanaf elf meter De belangrijkste Ajacied in de openingsfase was doelman Andre Onana. Dinamo Kiev ging furieus van start en Ajax werd ver teruggedrongen. Na vijf minuten voorkwam Onana een vroege tegentreffer. De goalie keerde een inzet van Benjamin Verdic met een vuistje en bokste de bal vervolgens nog twee keer knap weg uit de corners die volgde. Na dertien minuten tegenhouden kreeg Ajax een uitgelezen kans om een tik uit te delen. Matthijs de Ligt werd naar de grond getrokken, maar Dusan Tadic schoot de terechte penalty die volgde op de paal…

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24678