Overzicht: Wat weten we van Dinamo Kiev?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na de prachtige 3-0 overwinning op Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League is het nu tijd om vooruit te kijken naar Ajax' volgende tegenstander op weg naar het hoofdtoernooi van het miljardenbal. De Amsterdammers treden in de play-offs aan tegen Dinamo Kiev. Maar wat weten we tot nu toe van de Oekraïners? Ajax Showtime zet het op een rij.

Selectie:Wie de selectie van Dinamo Kiev bekijkt, lijkt wel het nationale elftal van Oekraïne te zien. Liefst twaalf spelers van Ajax' komende opponent zijn officieel A-international van het Oost-Europese land. De meest bekende spelers zijn in dat geval Denys Garmash (30 interlands), aanvoerder Sergi Sydorchuk (22 interlands), Mykola Morozyuk (13 interlands), Artem Besyedin (10 interlands) en eerste doelman Denys Boyko (5 interlands).

De speler met de meest gespeelde interlands is echter geen Oekraïner, maar de Hongaar Tamás Kádár (ex-Roda JC). Hij speelde tot dusver 47 keer in het shirt van Hongarije. Normaal gesproken is Kádár een vaste waarde in het hart van de verdediging van Dinamo Kiev.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/114612/overzicht-wat-weten-we-van-dinamo-kiev