Jong Ajax morst dure punten in Deventer

Jong Ajax heeft in Deventer met 4-1 verloren van Go Ahead Eagles. Jong Ajax kwam eerst nog wel op een 0-1 voorsprong. Maar door fouten in de Amsterdamse defensie en zelfs een rode kaart stortte de verdediging als een kaartenhuis in èèn.

Sterke start

Jong Ajax kwam na 4 minuten al dichtbij de goal van Go Ahead keeper Stevens. Mateo Cassierra kopte de bal maar kon er geen vaart achter krijgen. Een minuut later kwamen de Amsterdammers opnieuw dichtbij. Door een onderschepping kon Jong Ajax snel omschakelen. Cassierra kon de bal goed meegeven aan Johnsen, alleen miste de voorzet van de Noor richting. Daardoor kon niemand er tegenaan lopen. In de twaalfde minuut werd Jong Ajax beloond. Dennis Johnsen werkte de bal op mooie wijze tegen de touwen. Een minuut later werden de Ajacieden alweer geconfronteerd met een tegengoal van oud-Ajacied Sam Hendriks die de bal over Norbert Alblas stiftte. Jong Ajax kon wel snel reageren. De kopbal van Dani de Wit werd in de vijftiende minuut nog maar net overgetikt door Stevens. Vier minuten later was Mazraoui heel dichtbij de voorsprong, zijn bal scheerde echter langs de paal.