Even voorstellen: verse rechtsvoor Neres doet veel met links

Bron: www.ajaxlife.nl

Marc kom er maar in, wat kun je ons vertellen over Neres? © Pro Shots

Stop met F5’en, de kogel is door de kerk: het Braziliaanse talent David Neres is de komende vierenhalf jaar Ajacied. De buitenspeler komt over ongeveer elf dagen naar Amsterdam. Hij speelt nu nog met onder 20 om het Zuid-Amerikaans kampioenschap.

Als Ajaxsupporter kun je maar beter voorzichtig zijn met je verwachtingen bij zo’n transfer, zeker midden in het seizoen. Dat de rechtsbuiten van São Paulo, die overigens bijna alles met links doet (zie de video onderaan), niet meteen de schaal naar Amsterdam schiet, is bijna logisch te noemen. Dat kun je niet van één speler verwachten.

Je mag wel verwachten dat David Neres Campos direct van meerwaarde is voor de selectie van Peter Bosz. Het forse prijskaartje van ongeveer 15 miljoen is een aanwijzing, maar ook het voorzichtige transferbeleid van Marc Overmars en collega’s. Al voor de winterstop is onder anderen door trainer Bosz aangegeven dat versterking op de flanken nodig is bij Ajax. Letterlijk ‘versterking’, want als de toegevoegde waarde voor zijn elftal niet direct is, dan liever niemand erbij halen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21158