Ajax heeft geen kind aan RB Leipzig

Ajax heeft zaterdag geen enkele moeite gehad met RB Leipzig. In een oefenduel tijdens het trainingskamp in Portugal werd de nummer 2 van de Bundesliga met liefst 5-1 opzij gezet.Ajax begon prima aan de wedstrijd tegen RB Leipzig en kreeg meteen de grootste kansen van de twee ploegen. De eerste actie van Dolberg eindigde bijna in een doelpunt, maar de Deen stuitte op de Duitse goalie. Even later was het wel raak voor de Amsterdammers, toen Younes een prima pass van Klaassen wist te verzilveren.

De 2-0 werd Ajax voor rust nog cadeau gedaan, toen de doelman van RB Leipzig de bal zomaar inleverde. Dolberg wist daar wel raad mee en kon profiteren: 2-0. Maar Ajax was nog niet klaar met scoren en maakte in de persoon van Younes de wedstrijd voor rust al af.

Na rust maakte Younes zijn derde van de avond nadat hij van dichtbij tegen de touwen schoot. Leipzig deed via Selke nog wel wat terug, maar de marge bleef vier toen El Ghazi tien minuten voor tijd de 5-1 maakte.