Ajax komt ook tegen minder Rostov niet verder dan remise

De kansen op de Champions League zijn er nog volop, maar Ajax had zich vanavond een betere uitgangspositie kunnen verschaffen tegen een matig Rostov. In de Arena werd het slechts 1-1.

Peter Bosz stelde gisteren dat de tegenstanders van Ajax dit seizoen efficiënt met de kansen omgaan. Elk duel kreeg Ajax wel een treffer tegen, en op de eerste helft tegen PAOK in Griekenland na, regende het nou niet bepaald kansen voor het doel van Cillessen.

Bosz besloot zijn persconferentie dan ook met het uitspreken van de hoop dat Ajax tegen Rostov de nul zou houden. En wellicht dat hij daarom ook koos voor Veltman als rechtsback in plaats van Tete, die op de bank plaats moest nemen.

Maar Bosz wist al na dertien minuten spelen dat de nul houden wederom niet ging lukken. Uit de eerste de beste kans – zoals het blijkbaar hoort - scoorden de Russen. Noboa schoot een vrije trap in de verre hoek. Cillessen, die net een stapje naar de korte hoek zette, had het nakijken.