Vertonghen: “Die dag zal altijd bijzonder blijven”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat de Amsterdam ArenA als thuishaven van Ajax officieel werd geopend. Het stadion was voor veel Ajacieden geen liefde op het eerste gezicht. De laatste jaren boekte Ajax verschillende successen, waaronder de 2-1-zege op FC Barcelona in de Champions League en het behalen van de 30e landstitel op 15 mei 2011. Jan Vertonghen en Siem de Jong blikken in de documentaire ‘De Amsterdam ArenA: Het huis van Ajax’ terug op die memorabele dag.

“Alle jongens die in die wedstrijd speelden, speelden al jaren bij Ajax. Iedereen voelde de druk van de derde ster, de jaren zonder kampioenschap en de verloren bekerfinale van de week ervoor. Alles kwam op die dag zo erg bij elkaar”, blikt Vertonghen terug op 15 mei 2011.

“Die hele wedstrijd was een explosie van geluid. En het was denk ik ook een van de weinige keren dat ik de ArenA zó vol heb gezien nog voor de warming-up”, vervolgt Siem de Jong. “Dat was wel heel bijzonder. Je komt dan al met een soort kippenvel-gevoel het veld op.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/vertonghen-dag-zal-altijd-bijzonder-blijven/