Ajax liet al 17 contractspelers vertrekken in 2016

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax lijkt een kleine schoonmaak te houden in haar personeelsbestand. Niet minder dan 17 contractspelers sloegen in 2016 de deur al achter zich dicht in Amsterdam.

De lijst bevat voornamelijk jeugdspelers maar ook usual suspects als Heitinga en Sanogo vinden we terug. In slechts een enkel geval ving Ajax nog geld voor een speler. Bij Viktor Fischer was dat meteen 5 miljoen euro terwijl er voor Sam Hendriks vermoedelijk een ton is betaald. Een aantal spelers versierden inmiddels een nieuwe club terwijl andere spelers nog druk doende zijn een nieuwe werkgever te vinden.

De lijst kan deze zomer nog langer worden, immers mogen Sheraldo Becker, Ricardo van Rhijn en Lerin Duarte bij Ajax vertrekken. Ook met een vertrek van Arkadiusz Milik moet ernstig rekening worden gehouden. Spelers die verder nog in het ongewisse verkeren zijn Markus Bay (contract loopt af maar krijgt mogelijk nog voorstel), Lasse Schone (contract 2017), Mike Van der Hoorn (contract 2017) en  Richairo Zivkovic.

De lijst van 17:

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/06/15/ajax-liet-al-17-contractspelers-vertrekken-2016/