“PSV heeft geluk dat het meteen tegen Ajax speelt”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Voetbalanalyticus Jan van Halst denkt dat de uitschakeling van PSV in de Champions League geen invloed zal hebben op het spel van de Eindhovenaren in de topper tegen Ajax. In gesprek met Ajax1.nl gaf hij aan dat het voor de ploeg van Phillip Cocu juist prettig is dat zij Ajax aanstaande zondag al treffen.

“Voor een topper tegen Ajax hoef je je niet op te laden. Als je een uitwedstrijd tegen Groningen hebt en je moet eerst nog twee uur in een bus zitten om op een matig veld te spelen, dan moet de motivatie uit je tenen komen. Over motivatie hoef je het zondag niet te hebben, dat komt rechtstreeks uit het hart. Bij zo’n wedstrijd voel je ook de pijntjes veel minder.”

Dit zal ervoor zorgen dat het publiek een echte topper te zien zal krijgen, die op het scherpst van de snede gespeeld zal worden, vermoedt Van Halst: “Kijk maar naar Ajax-Feyenoord dit jaar, toen gebeurde dat ook. Dat is ook logisch, en lekker. Dit is echt een finale. Bij een finale horen, naast het mooie dynamische voetbal, ook flink veel duels. Dat maakt het extra leuk.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/psv-geluk-meteen-ajax-mag-spelen/