Einde bekertoernooi Ajax A1 na penalty's

De A1 van Ajax is uitgeschakeld in de strijd om de beker voor A-junioren. De jonge Amsterdammers verloren na strafschoppen, die nodig waren na een 2-2 stand na negentig minuten, in de halve finale van Vitesse A1. Ook Ajax B2 ging onderuit. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van Feyenoord B2.

12.00 uur: Ajax B2 – Feyenoord B2 0-1Het was geen zeer boeiende eerste helft. Met name het aangename zonnetje was voor de aanwezigen op De Toekomst fijn. Ajax was wel de betere partij van de twee, wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Abdelghani El Bachir kreeg een knappe voorzet zijn kant op gewerkt, maar de bal spatte uiteen op de lat.

Ook Giovanni de la Vega liet zich gelden. De jonge Ajacied had een mooie krulbal in huis, maar zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van de paal. Daishawn Redan was met diezelfde De la Vega in de eerste helft de beste op het veld, maar 0-0 bleek de ruststand. In de tweede helft produceerde Ajax een messcherpe counter via Serginho Dest, De la Vega en Redan, maar de aanval werd niet verzilverd.