Welke Ajacieden horen ook in Oranje?

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax is een belangrijke levensader van het Nederlandse Elftal, dat zullen ook menen met een afkeer van de recordkampioen moeten toegeven. De jeugdopleiding van de Amsterdamse club levert constant ruwe diamanten op, waarvan al snel duidelijk is, dat ze het in zich hebben om later aan te sluiten bij Oranje.

Op de lijst met Nederlandse voetballers met de meeste interlands voor Nederland, staan er zes spelers met een verleden bij Ajax in de top tien. Sterker nog, de top vier wordt gedomineerd door voetballers met een roodwit verleden: Edwin van den Sar, Wesley Sneijder, Frank de Boer en Rafael van der Vaart.

Ook in de huidige selectie van het Nederlands Elftal zijn de Ajacieden of ex-Ajacieden luid en duidelijk present. Dat begint al bij de trainer: Danny Blind, die 372 duels speelde voor de Amsterdammers en daarna diverse technische functies bekleedde. Vaste keeper is Ajacied Jasper Cillessen, de meest ervaren kracht in de verdediging is de voormalige Ajacied Greg van der Wiel, terwijl Joel Veltman, Ricardo van Rhijn en de onlangs debuterende Jairo Riedewald nog vele EK’s en WK’s voor zich hebben.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/09/24/welke-ajacieden-horen-ook-in-oranje/