Ajax heeft geen moeite met Ado en boekt 4-0 overwinning

ADO Den Haag maakte het Ajax de laatste jaren regelmatig erg lastig, maar zondagmiddag was er voor de ploeg van Henk Fräser geen houden aan: 4-0. ADO had, zeker in de beginfase, bijzonder veel moeite met het snelle aanvalsspel van de Ajacieden.

Ajax fel aan de wedstrijd, maar kreeg snel een tegenvaller te verwerken. Mitchell Dijks moest met pijn aan zijn lies naar de kant en werd vervangen door Nick Viergever. Veel uitwerking op Ajax had dat niet, want na een kwartier was het 1-0. Op aangeven van Davy Klaassen scoorde Anwar El Ghazi de 1-0. Vier minuten later was het ook al 2-0, nu waren de rollen omgedraaid en trof Klaassen doel na goed terugleggen van El Ghazi. Ajax leek ADO simpel te gaan overlopen, maar dat gebeurde niet. Het tempo ging omlaag en pas in de blessuretijd van de eerste helft leefde het publiek weer op. Nemanja Gudelj trof met zijn vrije trap de paal.