Ajax en El Ghazi stomen door

Ajax heeft zaterdagavond met 3-0 gewonnen van Willem II. Na de eerdere zege op AZ hield Ajax dus al voor de tweede keer de nul, terwijl het er zelf al zes maakte. Anwar El Ghazi staat bovenaan de topscorerslijst want na zijn twee goals in Alkmaar was het tegen Willem II opnieuw twee keer raak.

De Amsterdammers hoefden tegen Willem II niet eens goed te spelen om te winnen. In de eerste helft werd het al snel geholpen door een grote fout in de opbouw van de bezoekers. Nemanja Gudelj onderschepte, gaf de bal aan aanvoerder Davy Klaassen, die Arek Milik vervolgens op maat bediende: 1-0. De kopbal betekende het eerste competitiedoelpunt van het seizoen van de Pool.

Wie dacht dat het vroege doelpunt de wedstrijd openbrak, kwam in eerste instantie bedrogen uit. De rest van de eerste helft was namelijk weinig verheffend. Het grootste gevaar kwam nog van Willem II, dat vlak voor rust bijna langszij kwam. Nadat Andrade doorbrak op links kopte Stijn Wuytens hard tegen de lat. Ajax kwam goed weg, maar het bleek ook meteen het laatste grote wapenfeit van de bezoekers, waar Ajax-huurlingen Lesly de Sa en Richairo Zivkovic in de basis stonden.