De Boer ziet hartslag spelers oplopen door hitte

Bron: www.ajaxlife.nl

De vaderlandse pers luistert naar De Boers verdict.© Pro Shots

Frank de Boer was tevreden met het spel dat zijn spelers tegen Dinamo Moskou op de mat legden. Zijn Ajacieden kwamen onder een brandende zon twee keer op voorsprong, maar de Russen wisten twee keer op gelijke hoogte te komen.

“Ik zag wel dat de spelers er snel doorheen zaten met die warmte, maar ze hebben geprobeerd uit te voeren wat we wilden zien. De hartslag ging snel omhoog naar 95 procent van de max, terwijl die rond de 85 procent moet zitten. Dat vertelt alles over de hitte,” vertrouwde de trainer toe aan onder meer Ajax Life.

Hoewel Ricardo van Rhijn en Nick Viergever ontbraken in de 'basiself', mag uit de samenstellingen van zijn twee elftallen niet al te veel worden geconcludeerd, benadrukte de trainer. “Ik wilde gewoon twee kwaliteitsgelijke teams hebben.”

Dat Ajax nog wel een extra spits kan gebruiken, werd goed duidelijk. Sam Hendriks en Lasse Schöne konden geen potten breken. Arek Milik komt maandag terug van vakantie, maar voordat Ajax een extra spits aan de selectie toevoegt, moeten er eerst meer spelers worden verkocht.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17780