Ajax laat FC Utrecht laat langszij komen

Kolbeinn Sigthórsson begon net als Nick Viergever en Lasse Schöne in de basis bij Ajax tegen FC Utrecht. Ricardo Kishna en Richairo Zivkovic begonnen op de bank. Davy Klaassen startte als linkermiddenvelder en Thulani Serero op de '6' positie.

In de traditioneel lastige uitwedstrijd begon Utrecht scherp en sterk. De ploeg van trainer Rob Alflen was vaak te vinden op de helft van Ajax en creëerde enkele mogelijkheden. Ajax kreeg aan de andere kant grote kansen via Anwar El Ghazi en met name Ricardo van Rhijn, maar het duo was niet scherp genoeg voor het doel. Van Rhijn kreeg tot tweemaal toe een vrije schietkans rond de zestien meter.

De Amsterdammers kenden een prima fase maar echt groot gevaar kwam er niet meer, ook FC Utrecht stelde er weinig groots tegenover. Vlak voor rust schoot Schöne echter op spectaculaire wijze een vrije trap op de lat. Na de pauze kwam Ajax alsnog op voorsprong. Een corner van Schöne werd uiteindelijk in eigen doel gewerkt door Leeuwin: 0-1. Dat was overigens de vierde eigen goal in 2015 in het voordeel van Ajax. Alleen Kishna scoorde net zo vaak in dit kalenderjaar.