Rob Alflen

UEFA Cup winnaar 1992: “Ajax kan halve finale halen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Stefan Pettersson en Rob Alflen wonnen met Ajax in 1992 de UEFA Cup (Nu de Europa League geheten). Na 2-2 in Turijn en 0-0 in het Olympisch Stadion van Amsterdam konden ze de Europese trofee op hun (en die van Ajax) erelijst bijschrijven. 

Ajax-coach Frank de Boer denkt met Ajax de halve finale te halen van dat toernooi. De Zweedse Mr. Ajax denkt dit ook. Pettersson: “De lat bij Ajax moet altijd omhoog”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Tegelijk ziet hij genoeg potentie in deze selectie om het doel daadwerkelijk te halen. En het kan. Kijk hier in Zweden.

Ajax moet in De Galgenwaard vooral op Duplan letten

Bron: www.vi.nl

In de aanloop naar de 29ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Utrecht en Ajax tegenover elkaar (aftrap 12.30 uur).

? FC Utrecht won dertien van de 44 thuiswedstrijden tegen Ajax in de Eredivisie (G11, V20).

? Sinds de zomer van 2009 is De Galgenwaard het enige stadion waar Ajax Eredivisievoetbal heeft gespeeld zonder te winnen (G2, V3).

? Ajax incasseerde sinds de aanstelling van coach Frank de Boer de meeste Eredivisiegoals door toedoen van FC Utrecht (veertien).

Pages

Subscribe to Rob Alflen