Zakelijk Ajax ruim langs Dordrecht

Ajax had na een minuut al met 1-0 achter kunnen staan tegen de Zuid-Hollanders, maar Van Overeem schoot in kansrijke positie slap in. Na die vroege kans hadden de bezoekers eigenlijk weinig meer te vertellen.

Niet dat Ajax groots speelde, zeker niet. Daarvoor lijdde het veel te snel en veel te vaak balverlies in een te vroeg stadium. Het baltempo was te laag, doelman Cillessen kon de bal soms secondenlang niet kwijt en tot veel uitgespeelde kansen kwamen de Amsterdammers niet.

Wel was het na twintig minuten spelen 1-0. Anwar El Ghazi, die zich als een van de weinigen veelvuldig liet zien, brak door op rechts en behield goed het overzicht. De niet te missen kans die hij Schöne bood, betekende de openingstreffer en het vijfde competitiedoelpunt van het seizoen voor de kleine Deen.