Vier van laatste zes CL-tegengoals Ajax uit pingels

Bron: www.ajaxlife.nl

Weer een penalty tegen, weer vissen, weer de verkeerde hoek.© Proshots

Ja, sorry. Heel even terug naar dinsdag, de avond van Apoel Nicosia - Ajax (1-1). Wij hebben er ook niet zo'n zin in, maar soms moet het. Zoals nu. Er is iets bijzonders aan de hand met de penalty die Ajax tegen kreeg. En niet alleen omdat Ricardo van Rhijn eigenlijk geen hands maakte.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Bij de laatste zes tegendoelpunten die Ajax te verwerken kreeg, werd de bal maar liefst vier keer ingeschoten vanaf elf meter. Oftewel: de verdediging van Ajax staat best goed, maar er worden volop penalty's gefloten tegen de ploeg van Frank de Boer. In het verleden mochten Real Madrid en Borussia Dortmund al aanleggen.

De ene penalty valt logischer te verklaren dan de andere penalty. Daar is niet alleen Van Rhijn (Apoel-uit) een voorbeeld van, maar ook de vermeende overtreding van Mike van der Hoorn in de slotfase van het thuisduel met AC Milan. De pingels op bezoek bij Celtic en in de Amsterdam Arena tegen FC Barcelona kunnen we niets van zeggen, al was de overtreding op Neymar dan weer wel net buiten de zestien.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16294