Kenneth…Judas

Bron: www.afca.nl

Volgens Frank de Boer kan ‘t nooit de bedoeling zijn geweest dat je aan ‘n een concurrent bent verkocht. Ik ben ‘t daarin niet net ‘m eens. Een rivaal? Ja. De Aartsvijand? Ja. Maar een concurrent kunnen we ‘t natuurlijk niet noemen.

Je bent niet de eerste die ‘t doet, er zijn er zo ‘n 20 die je voor zijn gegaan, weliswaar niet allemaal direct, dat waren er niet zo veel. Ik doe even een greep uit je voorgangers, die direct of indirect overstapten:

De bekendste: El Salvador;Jopie’s overstap direct naar de kakkies was niet bedoelt als verraad aan z’n club, maar om Harmsen een lesje te leren. Je weet wel de voorzitter in de jaren 80, die niemand serieus nam, die niet een net zo grote Rolex als hem om z’n pols droeg en iedereen die een grotere had als een bedreiging beschouwde, hij zag Cruyff als een bedreiging en met de smoes dat Johan het niet meer kon brengen werd hem geen nieuw contract aangeboden. Zijn wraak: 010’s 2na laatste(!!) kampioenschap in ’83. Waarbij wel even vermeld dient te worden dat wij de kakkies vermorzelden dat seizoen met 8-2 in A’dam. Natuurlijk nemen wij ‘t Johan niet kwalijk.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/kenneth-judas/