Ajax geeft voorsprong na rust weg: 1-3

De topper in Amsterdam begon met kleine kansjes aan beide kanten. Zo schoten Depay en Georginio Wijnaldum de bal er niet in en kopte Davy Klaassen via Jeroen Zoet over. De ploeg van Frank de Boer kwam op 1-0 door El Ghazi, die een voorzet van Klaassen over de doelman van PSV heen kopte. Ajax drukte na de goal door en PSV was de weg even kwijt. De Amsterdammers misten enkele kansen voor rust. Gescoord werd er niet meer voor de pauze.

Na rust ging El Ghazi eraf voor Lucas Andersen en sindsdien ging het bergafwaarts met Ajax. Lasse Schöne miste de kans op 2-0 en in de snelle counter scoorde Depay op aangeven van Narsingh, die onder ander Veltman te snel af was. Ajax was het kwijt en had een penalty kunnen krijgen toen Karim Rekik (met al geel op zak) Kolbeinn Sightórsson tegen de grond werkte. Scheidsrechter Björn Kuipers besloot anders.