Zivkovic: ‘Ajax-gevoel snel te pakken’

Bron: ajax1.nl

Richairo Zivkovic is aan zijn eerste seizoen bij Ajax begonnen. De 17-jarige aanvaller heeft er inmiddels een week in Amsterdam en een week in Oostenrijk opzitten. Aan de hand van een elftal onderwerpen stelt hij zich voor.

Jeugd ,,Ik ben geboren in Assen en vervolgens opgegroeid in Hoogezand. Op 4-jarige leeftijd begon ik met voetballen bij FVV Foxhol. In die eerste jaren speelde ik puur voor mijn plezier. En eerlijk gezegd kon ik er op zo’n jonge leeftijd nog niet zoveel van. Op een gegeven moment ging het echter steeds beter. Het leidde ertoe dat ik gescout werd door FC Groningen waar ik vanaf de D2-pupillen alle teams heb doorlopen. Ook op dat moment draaide het nog steeds puur om plezier. Het besef dat ik me kon onderscheiden van mijn leeftijdsgenoten kwam eigenlijk pas toen ik in vertegenwoordigende elftallen ging spelen. Vanaf Onder 15 kreeg ik het idee dat ik wel eens profvoetballer zou kunnen worden. Voor die tijd was ik me daar nog niet echt bewust van.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/zivkovic-ajax-gevoel-snel-te-pakken/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zivkovic-ajax-gevoel-snel-te-pakken