Ajax zet grote stap naar landstitel

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax is zondagmiddag op de drempel van de vierde landstitel op rij beland. De koploper van de Eredivisie boekte voor eigen publiek een geflatteerde zege op FC Twente (3-0), dat voor rust de gevaarlijkste ploeg in de ArenA was.

Ajax verdedigt de laatste vijf duels een voorsprong van acht punten op Feyenoord, de nieuwe nummer twee van de eredivisie. Het is mogelijk dat het elftal van trainer Frank de Boer zondag bij Vitesse al voor de 33e keer in de historie kampioen wordt. Dat kan alleen als de rivaal uit Rotterdam komende week punten verliest.

Niet Ajax maar FC Twente was aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg in de ArenA, waar de toeschouwers alvast een voorschot namen op een kampioensfeest. De bezoekers uit Enschede wisten het positiespel van Ajax goed te ontregelen. De verdedigers van de thuisclub vonden zelden een vrijstaande middenvelder. Ze probeerden daardoor vaak met een lange bal een aanvaller te bereiken. Dat lukte zelden, ook al omdat de kleine Bojan Krkic nu niet bepaald de beste kopper van de eredivisie is. De Spanjaard kreeg in het centrum van de aanval de voorkeur boven Kolbeinn Sigthorsson.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/03/ajax-zet-grote-stap-naar-landstitel/