Ajax wint moeizaam van Go Ahead Eagles (0-1)

Ajax staat weer alleen aan kop na een 0-1 overwinning op Go Ahead Eagles. Vitesse verspeelde zondagmiddag al punten tegen NEC (1-1), waardoor het gat nu twee punten is. Een makkelijke wedstrijd was het echter niet. Het was geen lust voor het oog. Ajax probeerde veel, maar kwam niet goed door de defensie van de Eagles heen. Toch was de overwinning, ondanks een dapper Go Ahead, verdiend.

De Amsterdammers begonnen gretig aan de wedstrijd en konden binnen anderhalve minuut al op een voorsprong komen. Sigthórsson moest nog geen minuut daarna voor de 0-1 tekenen, maar schoot de bal vol in de handen van de keeper in plaats van een hoek te kiezen. Zo’n bal had er absoluut in gemoeten. Het eerste kwartier was leuk om naar te kijken. Ajax kreeg de eerste kansjes in een sfeervolle Adelaarshorst. Lesly de Sa kreeg de tweede grote kans na een prima aanval van de Amsterdammers. Klaassen gaf een uitstekende pass op Bojan, die op zijn beurt De Sa in stelling bracht. Het was wachten op een doelpunt van Ajax, dat veel sterker speelde. Dat doelpunt viel voorlopig niet.