Vitesse moet bij hervatting afrekenen met verleden

Bron: www.vi.nl

Voor Vitesse staat zaterdag de competitiehervatting tegen PEC Zwolle op het programma. Om de status van topclub vast te houden, is het noodzaak dat de Arnhemmers goed uit de winterstop komen. Dat blijkt een hele opgave als we naar het recente verleden kijken.

De laatste tien jaar wist Vitesse maar drie keer het eerste duel na de winterstop winnend af te sluiten. De laatste vijf jaar eindigde de competitiehervatting zelfs steeds in een nederlaag. FC Twente, NEC (zie foto boven met afdruipende Mike Havenaar, Marco van Ginkel, Jan-Arie van der Heijden en Mart Lieder in 2012), Willem II, NEC en AZ bleken in de voorgaande jaren te sterk. De laatste zege dateert van 13 januari 2008, toen De Graafschap met 0-3 werd verslagen.

In de laatste tien jaar verzamelde Vitesse in de eerste duels in januari opgeteld maar negen punten. Daarmee is Vitesse van de topclubs (de huidige topvier en PSV meegerekend) niet de slechtste competitiehervatter. Feyenoord doet het met zeven punten (twee overwinningen en één gelijkspel) nog slechter.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/vitesse-moet-bij-hervatting-afrekenen-met-verleden.htm