Ajax verliest in laatste test na penalty's ook van Trabzonspor

Ook de tweede wedstrijd in de strijd om de Antalya Cup heeft Ajax niet weten te winnen. Een dag na de 2-1 nederlaag tegen Galatasaray ging de ploeg van trainer Frank de Boer na strafschoppen onderuit tegen Trabzonspor.

In de achtste minuut kwam Ajax al op achterstand na een fout van Joël Veltman, die werd afgestraft door Emre Güral. Daarna waren het de Amsterdammers die domineerden en uitblonken in het missen van kansen. Vooral Viktor Fischer had zijn vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft kwamen er elf nieuwe spelers in het veld bij Ajax, onder wie debutant Ricardo Kishna. Net als Lucas Andersen en Danny Hoesen stichtte hij gevaar, maar tot een doelpunt kwam het niet. Tot de 87ste minuut.Gelegenheidsspits Mike van der Hoorn kopte een voorzet van Bojan Krkic binnen en was net als tegen Galatasaray dus trefzeker.

Omdat het na negentig minuten 1-1 stond, moest een strafschoppenserie de beslissing brengen. Stefano Denswil miste meteen de eerste penalty en ook Kishna faalde vanaf elf meter, waardoor Trabzonspor beslag legde op de derde plaats.