[Verslag] Ajax bijt spits af met eenvoudige zege

Ajax is het seizoen goed begonnen. In een kokende Arena werd Roda JC met 3-0 opzij gezet en is de eerste clean sheet van het seizoen een feit.

Binnenkomer

Hij scoorde vorig seizoen geen doelpunt in de Eredivisie en kende een matig seizoen, maar na 8 minuten wist hij de score te openen. Ricardo van Rhijn, opbouwend matig en veelal slordig, hielp Ajax al vroeg in de wedstrijd door met veel geluk de 1-0 binnen te knallen. Misschien wel de opvolger van de vertrokken Gregory van der Wiel, die vorig jaar ook het eerste Ajax-doelpunt van het seizoen maakte. Tegen AZ zorgde hij er destijds voor Ajax met een geweldige knal op voorsprong te zetten. Dit doelpunt was van mindere schoonheid, maar was wel heel erg tekenend voor het verloop van de eerste helft.