Ajax uit Europa League na penaltythriller

Ajax heeft in Boekarest de volgende ronde van de UEFA Europa League niet bereikt. De Amsterdammers leken aanvankelijk weinig moeite te hebben met haar tegenstander, maar kwamen voor rust toch op achterstand. Iasmin Latovlevici was de gelukkige man aan Roemeense kant. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 2-0 voor Steaua door Vlad Chiriches. In de verlenging werd er niet meer gescoord, waarna Lasse Schöne en Niklas Moisander hun strafschoppen misten (4-2).

Zoals Frank de Boer al voorspelde begon Steaua Boekarest zeer fel aan het duel. De Roemenen zetten vanaf de eerste minuut druk op de verdediging van Ajax en speelden de bal zeer snel rond. Dit resulteerde vrij vaak in slordig balverlies, waardoor Ajax soms snel kon uitbreken. Binnen een kwartier werd zo’n uitbraak al bijna beloond. Viktor Fischer trapte over de bal heen, Christian Eriksen zag zijn schot geblokt worden door een verdediger.