Voorbeschouwing AJAX-psv

Bron: www.afca.nl

Na afgelopen weekend is het weer spannend aan de kop van de Eredivisie. psv verloor van Vitesse en FC Twente liet thuis onverwacht punten liggen tegen PEC Zwolle. Hierdoor schoof alles naar elkaar toe en is het duel tussen AJAX en de eindhovenaren een heus 6-puntenduel.

psv heeft tot nu toe -net als AJAX- een wisselvallig seizoen achter de rug: de ploeg presteerde vooral in de Europa League zeer matig en liet in feite deze competitie lopen omdat trainer Advocaat koste wat kost de Chmapions League moet halen. De miljoenen die daar verdiend worden, zijn voor de club noodzakelijk om de financieele huishouding weer op orde te krijgen. Opvallend is dat de ploeg in de vaderlandse competitie geen enkele keer gelijkspeelde, al drie keer verloor en een prima doelsaldo heeft.

Bij AJAX is dat anders: het team van trainer Frank de Boer verloor maar eenmaal, behaalde al 6 keer een remise en kreeg maar liefst 17 goals tegen. In de Champions League presteren de Amsterdammers wel boven verwachting: in de zware poule met kampioenen uit Engeland, Duitsland en Spanje werd al 4 punten behaald en is overwintering in de Europa League nog steeds mogelijk.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/verslagen/voorbeschouwing/voorbeschouwing-ajax-psv-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=voorbeschouwing-ajax-psv-2