Zwak Ajax verliest van Vitesse

Ajax is niet langer ongeslagen in de Eredivisie. De Amsterdammers maakten in eigen huis kennis met het fenomeen Wilfried Bony en verloren terecht met 0-2.

Dankzij het indrukwekkende optreden van de aanvaller uit Ivoorkust strijdt niet Ajax maar Vitesse voorlopig met FC Twente en PSV om de macht in hoogste Nederlandse voetbalklasse. Ajax beleeft met vijftien verliespunten in elf competitieduels de slechtste competitiestart sinds jaren.

Vitesse bleef met opvallend veel gemak overeind tegen de machteloze kampioen uit Amsterdam. De ambitieuze club uit Arnhem gaf voor rust slechts een kans weg. Siem de Jong ontsnapte na 7 minuten even aan de aandacht van zijn tegenstanders en had alle tijd om raak te schieten. De aanvoerder van Ajax koos niet voor een hoek maar vuurde recht op doelman Piet Velthuizen.