Jong Sparta niet opgewassen tegen Jong Ajax

Bron: ajax1.nl

Jong Ajax heeft maandagavond met 1-4 gewonnen van Jong Sparta. Op Het Kasteel werd vooral gekeken naar één man, Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander maakte na veel blessureleed zijn rentree in een wedstrijd voor Ajax. De spits raakte op 2 oktober geblesseerd en speelde sindsdien geen wedstrijd meer voor de Amsterdammers. De terugkeer was een succes, Sigthórsson wist het net te vinden in de 45 minuten die hij speelde. De andere goals kwamen van Yener Arica en tweemaal Nicolas Lodeiro. Tussendoor scoorde Jeremy de Nooijer nog voor Jong Sparta.

Jong Ajax kwam in de 26e minuut op een voorsprong. Een corner werd doorgekopt door Sigthórsson waardoor Yener Arica vrij kon inkoppen. Tien minuten later was het de beurt aan Sigthórsson zelf. De spits werd op zijn wenken bediend vanaf de zijkant en hoefde de bal alleen maar het laatste zetje te geven. Het beloftenelftal van Ajax kon met een gerust hart de rust in. Het had de overhand en kon in de tweede helft bouwen aan een grotere voorsprong.