Cultuurmoord

Bron: ajax1.nl

Hoe slinks kan je zijn? Om zo het conflict tussen jou en Johan Cruijff te transformeren in een nationale discussie, waarin Cruijff één op één tegenover Louis van Gaal komt te staan.

Twee clubiconen. Met binnen de vereniging ieder zijn voor- en tegenstanders. Maar wel twee Ajacieden in hart en nieren. Om die in een gevecht om leven en dood te manoeuvreren is misdadig.

Omdat de kans bestaat dat één van de twee kapot wordt gemaakt. Intussen staat vooral Ajax in brand. Dankzij een strategische meesterzet van vier commissarissen die willen overleven. Die voor hun eigen gelijk gaan en bereid zijn daarvoor Cruijff, Van Gaal en Ajax te offeren.

Hoe sluw ze daarbij te werk gaan, is de afgelopen dagen wel gebleken. De door hen aangedikte ’kampen’ worden klakkeloos door diverse media overgenomen. Om zo ’voor en tegen’ nog beter te duiden en zelf meer op de achtergrond te komen.

Intussen gaat het gemanipuleer door. Neem het uitspelen van de troef Tscheu La Ling door bestuursvoorzitter Steven ten Have. De discussie tussen Cruijff en hem ging allang niet meer om zijn benoeming, maar om de motivatie waarom hij ooit door de rvc is afgewezen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cultuurmoord/