'Ik zou Dennis Bergkamp graag bij het eerste willen zien'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax kan tot minimaal eind juli geen echte actie ondernemen. Dat zegt Theo van Duivenbode deze week in NUsport. “Ajax zit in een vacuüm.”

Van Duivenbode was één de bouwstenen van het eerste Ajax van Rinus Michels. De oud-ploegmaat van Johan Cruijff maakte in het verleden ook deel uit van de ledenraad, maar daar stapte hij vorig jaar op.

In het weekblad laat Van Duivenbode zijn licht schijnen op de huidige situatie. “Dat de jeugdopleiding beter kan door middel van individuele training (zoals Johan Cruijff wil), dat vind ik ook. Ik vind alleen dat dat al gebeurt. En graag zou ik Dennis Bergkamp bij Ajax 1 zien als individueel trainer.”

Frank de Boer moet in zijn ogen niet teveel verantwoordelijkheden krijgen. “Er moet een bekwame algemeen directeur boven. En die bepaalt welke spelers er komen. Een trainer gaat in de historie binnen twee jaar weg. Dus mag hij geen spelers halen. Want de volgende wil weer anderen. Pure kapitaalvernietiging.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114122/_Ik_zou_Dennis_Bergkamp_graag_bij_het_eerste_willen_zien_.html