Mats Rits naar Ajax

Bron: ajax1.nl

Het Belgische toptalent Mats Rits heeft een contract bij Ajax getekend, aldus De Telegraaf. De zeventienjarige middenvelder heeft met de Amsterdammers een akkoord bereikt over een contract van twee jaar. De jonge Belg is zeer tevreden met zijn contract bij Ajax: “Zeker en vast.” Ook PSV, Anderlecht en Utrecht hengelden naar zijn diensten, maar hij had het beste gevoel in Amsterdam.

Als vijftienjarig ‘jochie’ mocht hij eerder al meedoen aan een jeugdtoernooi, als hij goed zou spelen in het toernooi, zou hij een contract krijgen bij Ajax. Hij kreeg uiteindelijk een een contract aangeboden, maar besloot te blijven bij Germinal Beerschot. Twee jaar later liep zijn contract af en besloot hij dat hij open stond voor iets nieuws.

Rits heeft voordat hij de knoop doorhakte eerst veel gepraat met (ex-)Ajacieden. Zo kende hij Danny Blind nog van zijn eerdere stage, toen hij nog Technisch Directeur was, en heeft hij ook veel met Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld gesproken. Vooral de laatste was voor hem een belangrijke bron van informatie. Zijn ouders en de ouders van ‘Toby’ zijn goed bevriend en hij is dan ook bij hem thuis geweest.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/mats-rits-naar-ajax/