Van den Boog: “Cruijff heeft veel pijn gedaan”

Bron: ajax1.nl

Na de aankondiging van het vertrek van de voltallige raad van commissarissen legt nu ook algemeen directeur Rik van den Boog zijn functie neer. Daarmee is de Ajax-top nagenoeg onthoofd en wordt de weg vrijgemaakt voor Johan Cruijff die binnen de club een revolutie heeft ontketend.

Het besluit van Rik van den Boog om zijn functie neer te leggen, komt niet als een verrassing. Al weken speelde hij met de gedachte om te stoppen. ‘Maar ik bleef strijdvaardig en ben dat eigenlijk nog, maar er moet wel iets voor Ajax te winnen zijn. En dat voelde niet meer zo, aldus Van den Boog vandaag in het AD.

‘Het ging eigenlijk nergens over’‘Ik ben teleurgesteld dat het zo heeft moeten lopen, want eigenlijk ging het nergens over,’ stelt Van den Boog, wiens vertrek niet los gezien kan worden van de revolutie van Johan Cruijff. De clublegende wil de jeugdopleiding hervormen, schreef een rapport dat de club in tweeën splitste. De plannen leidden tot een botsing tussen Cruijff en de directie over het technisch beleid.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-den-boog-cruijff-heeft-veel-pijn-gedaan/