Ajax verveelt vooral tegen VVV-Venlo

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Luis Suarez zag zondagmiddag vanaf het ereterras van de ArenA dat Ajax zijn vertrek naar FC Liverpool nog lang niet heeft verwerkt. De Amsterdamse club kreeg tegen het zwakke VVV-Venlo alle gelegenheid voor een monsterscore, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een schamele zege (1-0).

De spits uit Uruguay was even terug om afscheid te nemen van de aanhang van de club die hij in 159 officiële duels maar liefst 111 doelpunten schonk. Zeven van die treffers maakte hij vorig seizoen in de twee duels met VVV-Venlo. Suarez nam ook tegen mindere tegenstanders geen snipperdag. Hij jaagde tot het laatste fluitsignaal op doelpunten en was net zo blij met de 1-0 als met de 5-0.

Aan de zijde van zijn vrouw Sofia en dochtertje Delfina zag Suarez dat Ajax zich dit keer maar moeilijk voor het duel met VVV-Venlo kon opladen. Delfina viel af en toe in slaap, veel supporters bijna ook. Ajax startte in een veel te laag tempo maar kwam na elf minuten toch op voorsprong dankzij de dertiende competitietreffer van Mounir El Hamdaoui (1-0). De topschutter verzuimde doelman Kevin Begois voor rust, net als Miralem Sulejmani, Lorenzo Ebecilio en Siem de Jong, nogmaals te passeren.