Ajax verliest dure punten in Kerkrade

Bron: ajax1.nl

Mounir El Hamdaoui heeft verzuimd Ajax langs Roda JC te schieten. De Marokkaan kreeg in de slotfase vanaf elf meter de kans om het duel in Kerkrade te beslissen, maar stuitte op keeper Przemyslaw Tyton. Ajax kwam dankzij een sterk eerste half uur op een 0-2 voorsprong, maar liet die marge uiteindelijk glippen: 2-2. Door de puntendeling staan de Amsterdammers nu vijf punten achter op koplopers PSV en FC Twente.

Ajax had dertien minuten nodig om het uitverkochte Parkstad Limburg Stadion stil te krijgen. Een knappe steekbal van Christian Eriksen werd door Miralem Sulejmani met zijn zwakke rechterbeen binnen gestift.

Ook in het vervolg van de eerste helft bleef Ajax domineren. Tyton was niet scherp bij een poging van Mounir El Hamdaoui, maar hoefde niet te vissen. Daley Blind bediende na een half uur spelen Siem de Jong met een prima voorzet. De spits kopte over.

De tweede treffer van de Amsterdammers kwam enigszins fortuinlijk tot stand. Siem de Jong zorgde koppend voor de 0-2, nadat een schot van Sulejmani van richting werd veranderd.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-verliest-dure-punten-in-kerkrade/