Ajax – Heracles Almelo: De statistieken

Een 4-0 overwinning van Ajax op Heracles Almelo klinkt als een goede prestatie. Toch is dit maar een halve waarheid, want de Amsterdammers speelden bijna de volledige tweede helft met tien man. Keeper Kenneth Vermeer haalde in de 48e minuut Geoffrey Castillion neer. De spits was doorgebroken en de goalie van Ajax kreeg daarom ook de terechte gele kaart.

Veel fans voorspelden een ommekeer in de wedstrijd na de rode kaart. Heracles Almelo liet dit seizoen al zien terug te kunnen komen van een achterstand. In de heenwedstrijd stond de ploeg met 1-3 achter tegen de Amsterdammers. De einduitslag was echter 3-3. De ommekeer kwam dan ook, maar ditmaal in het voordeel van de Amsterdammers. Achtereenvolgens scoorden Kolbeinn Sigthórsson, Ryan Babel en Christian Eriksen.