Ajax laat vele kansen onbenut in Utrecht

De altijd beladen confrontatie in de Galgenwaard tussen FC Utrecht en Ajax is in een 0-0 gelijkspel geƫindigd. De Amsterdammers heersten in de eerste helft, maar konden geen van de vele kansen promoveren tot een doelpunt. Na rust ging de wedstrijd gelijk op en speelden beide ploegen het duel uiteindelijk tammetjes uit.

Ajax zette in de afgelopen periode een uitstekende reeks neer en ook tegen FC Utrecht begon de formatie van Frank de Boer sterk. De eerste twintig minuten was het Ajax wat de klok sloeg. Siem de Jongdeed met enkele afstandsschoten in de beginfase de eerste pogingen om de score te openen, maar kon deze niet binnen de palen mikken. Derk Boerrigter testte Utrecht-doelman Robbin Ruiter na een kleine tien minuten als eerst. Een korte cornercombinatie tussen Christian Eriksen en Viktor Fischer belandde bij de Oldenzaler, die vervolgens hard richting de verre hoek pegelde.