Ajax verspeelt dure punten

Ajax heeft zondag een mooie kans gemist om koploper PSV tot op een punt te naderen. De club uit de hoofdstad kwam tegen Roda JC niet verder dan een gelijkspel (1-1), waardoor het verschil met de lijstaanvoerder uit Eindhoven 3 punten blijft.

Ajax maakte het zichzelf lastig in de eerste van zeven duels binnen 3 weken. De kampioen acteerde bijna de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander, maar slaagde er lang onvoldoende in om spelers echt gevaarlijk in stelling te brengen. Opvallend was dat beide vleugelverdedigers van de thuisclub voor rust de beste kansen op de openingstreffer kregen. Ricardo van Rhijn en Daley Blind wisten doelman Filip Kurto niet te passeren.

Roda JC koos voor een erg verdedigende speelwijze en probeerde met snelle counters toe te slaan. De Limburgse club verscheen voor rust twee keer in de buurt van het doel van Ajax, hetgeen voldoende bleek voor de openingstreffer. Keeper Kenneth Vermeer voorkwam nog wel dat Mikolaj Lebedynski raak kon koppen. Hij had in de 39e minuut echter geen antwoord op een inzet van Adil Ramzi, die een snelle counter koelbloedig afrondde (0-1).