Ajax wint van PSV en doet weer mee

Ajax doet weer volop mee in de titelrace. De Amsterdammers boekten zaterdag een even belangrijke als terechte zege op PSV en naderen de Eindhovenaren, die de koppositie nu aan FC Twente moeten laten, tot op drie punten. Na een 1-1 ruststand werd het 3-1 voor de regerend kampioen.

Siem de Jong, Danny Hoesen en Viktor Fischer zorgden voor de Amsterdamse doelpunten. Jeremain Lens maakte de mooiste treffer van de avond, maar daar had PSV na negentig minuten weinig aan. Net als in de wedstrijd tegen Roda JC begon Ajax met Hoesen in de spits. De parallel met dat duel was dat de Amsterdammers opnieuw goed veldspel op de mat legden. Het gebrek aan stootkracht brak de ploeg aanvankelijk op, want bij rust had de Ajax al voor moeten staan. Met de 1-1 stand mocht PSV zich absoluut gelukkig prijzen.