Ajax verdient in Nederland het meeste aan kaartverkoop en is nummer 18 van Europa

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax verdient in Nederland verreweg het meeste aan de kaartverkoop, zo blijkt uit een onderzoek van Voetbal International dat gebasseerd is op een vorige week verschenen rapport van de UEFA. Ajax ontvangt (op basis van jaarcijfers 2022/23) gemiddeld 2,1 miljoen euro aan recettes per thuisduel. Dat Ajax koploper is lijkt logisch omdat de club in het grootste stadion speelt maar het verschil met nummer twee; Feyenoord (1,4 miljoen) is met 700.000 euro per wedstrijd veel groter dan je zou verwachten op basis van het kleine verschil in capaciteit.

Hoe komt dit? In ieder geval niet doordat Ajax meer vraagt aan zijn vaste aanhang. De opbrengst per seizoenkaarthouder is immers gelijk. Het verschil is er vooral omdat de Johan Cruijff ArenA, in tegenstelling tot De Kuip, moderne faciliteiten en skyboxen heeft, waardoor er ook duurdere zakelijke pakketten kunnen worden verkocht.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/03/06/ajax-verdient-in-nederland-het-meeste-aan-kaartverkoop-en-is-nummer-18-van-europa/

Gegevens