Ajax verslikt zich in ArenA ook tegen AZ: 1-2

Ajax heeft zondagmiddag verrassend een nederlaag geleden in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA ging AZ er met de zege vandoor: 1-2.

Basis voor de nederlaag lag eigenlijk in de eerste helft waarin Ajax geen enkel schot op doel wist te produceren. Ook AZ had eigenlijk geen enkele kans en beperkte zich, net als eigenlijk alle tegenstanders in de Eredivisie, louter tot verdedigen. Direct na rust had Dusan Tadic de 1-0 op de schoen, maar hij mikte over. In de 50e minuut kwamen de Alkmaarders verrassend aan de leiding. Yukinari Sugawara stond net geen buitenspel en onfortuinlijk belandde de bal uiteindelijk bij Vangelos Pavlidis die kiezelhard de bal achter keeper Remko Pasveer knalde: 0-1.