Ajax met gemak langs Willem II: 5-0

Ajax heeft donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II eenvoudig weten te winnen. In een lege Johan Cruijff Arena werd het uiteindelijk 5-0 en hield Ajax voor de zevende keer op rij de nul in de Eredivisie en en heeft het een doelsaldo van 48-2 na 15 wedstrijden.

De ploeg van Fred Grim had vooraf laten weten geen angst te hebben voor de Ajacieden maar na twintig minuten moest dat plan toch worden bijgesteld want toen stond er inmiddels 3-0 op het scorebord. Antony opende de score met een zeer fraaie goal. De Braziliaan trok vanaf de rechterflank naar binnen, vond buiten het strafschopgebied de ruimte voor een schot en trof doel in de linkerhoek. Kort daarna werd het 2-0 door Martinez die een voorzet van Tadic prima wist af te ronden. Na 23 minuten scoorde Antony opnieuw en nadat Haller de 4-0 scoorde leek het een zeer zware avond te worden voor Willem II. Echter riep de VAR scheidsrechter Van de Graaf naar de zijlijn en Haller zou buitenspel hebben gestaan waardoor dat doelpunt werd afgekeurd.