Ajax wint ook in Dortmund en is al zeker van laatste zestien Champions League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is na vier wedstrijden al geplaatst voor de laatste zestien van de Champions League. In Dortmund won het elftal van trainer Erik ten Hag ook het vierde duel in de Europese campagne. Tegen een tiental van Borussia kwam Ajax een achterstand te boven: 1-3 winst. Ajax is zelfs al zeker van de groepszege. Nooit eerder won Ajax de eerste vier duels in de Champions League. Met nog twee duels te gaan heeft Ajax zes punten meer dan Borussia Dortmund én Sporting Lissabon, dat Besiktas versloeg: 4-0. De Turken zijn de volgende tegenstander van Ajax, op 24 november.

Al in de eerste minuut werd duidelijk dat Ajax het waarschijnlijk een stuk lastiger zou krijgen tegen de Duitser topper dan twee weken geleden in Amsterdam. Mats Hummels mocht volledig vrijstaand koppen op het doel van Remko Pasveer, maar mikte te hoog. In de achtste minuut was het weer gevaarlijk voor het doel van Ajax na een glijpartij van Lisandro Martinez. Thorgan Hazard bediende Jude Bellingham, die de bal rakelings naast kopte. Halverwege de eerste helft hield Pasveer ook Marco Reus nog van scoren af.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/11/03/ajax-wint-ook-in-dortmund-en-is-al-zeker-van-laatste-zestien-champions-league/