Nederland speelt oefenwedstrijd gelijk tegen Spanje

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Spanje. Oud-Ajacied Donny van de Beek zorgde kort na de rust voor de enige Oranje-treffer. Daley Blind en Davy Klaassen kwamen namens Ajax in actie, Quincy Promes bleef de hele wedstrijd op de bank.

In eerste instantie had bondscoach Frank de Boer in zijn opstelling geen plaats voor Ajacieden Blind, Klaassen en Promes, maar al na vijf minuten moest de eerstgenoemde toch in actie komen. Blind verving de geblesseerde Nathan Aké, die na een terugspeelbal op de debuterende doelman Marco Bizot een hamstringblessure opliep.

Ruim tien minuten na de vroege invalbeurt van Blind was het Spanje dat op voorsprong kwam. De eerste serieuze kans van de wedstrijd werd benut door Sergio Canales. De middenvelder liep weg in de rug van Joël Veltman en werd vervolgens eenvoudig vrijgespeeld door Alvaro Morata. Oog in oog met Bizot verschalkte Canales de AZ-doelman met een lage knal in de verre hoek. Bizot ging hierbij niet geheel vrijuit.