Ajax start Champions League met onverdiende thuisnederlaag tegen Liverpool

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is de Champions League-campagne van dit seizoen gestart met een thuisnederlaag tegen Liverpool. Een eigen doelpunt van Nicolas Tagliafico leverde de ploeg van trainer Erik ten Hag een schlemielige verliesbeurt op: 0-1.

Ten Hag startte het duel met de Engelse kampioen met een wat verstevigde basiself. Lisandro Martinez startte naast Perr Schuurs centraal achterin en Daley Blind stond voor dat tweetal als extra controleur. Hij kreeg een belangrijke rol in de opbouw, waar Ten Hag voor Mohammed Kudus een rol als valse spits had uitgedacht. Dat plannetje kon echter al na zes minuten de prullenbak in, want na een duel met Fabinho moest Kudus met een knieblessure het veld verlaten. Quincy Promes verving hem.

de beste kans was voor Ajax. Na een slimme pass van David Neres schoot Promes van dichtbij op de uitgestoken voet van Liverpool-doelman Adrian. Die misser kwam Ajax duur te staan, want een minuut later was het 0-1. Een door Blind getoucheerde inzet van Sadio Mané werd door Nicolas Tagliafico ongelukkig in eigen doel gewerkt.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/10/21/ajax-start-champions-league-met-onverdiende-thuisnederlaag-tegen-liverpool/