Ajax opent nieuwe jaar met drie punten

Na het geweldige voetbaljaar 2019 stond vanmiddag de eerste wedstrijd van 2020 op het programma. Ajax moest winnen van Sparta om drie punten uit te lopen op AZ, en dit gebeurde.

Aanwinst Ryan Babel begon gelijk in de basis, Lisandro Martínez vormt het centrum met Joël Veltman en de 17-jarige Ryan Gravenberch kwam het veld op voor zijn vijftigste competitiewedstrijd in het betaalde voetbal. Quincy Promes is inmiddels weer fit en start ook. Noussair Mazraoui  begint op de rechtsback positie nadat Sergiño Dest het trainingskamp eerder heeft verlaten en minuten maakte tegen Jong PSV.

In het eerste kwartier waren er kansen voor Ziyech, Tadic en Van de Beek, maar alleen de laatst genoemde wist deze om te zetten in een doelpunt. Het eerste halfuur blijft het spelbeeld hetzelfde. De Amsterdammers hebben de bal en creëren kansen, alleen de goals blijven nog uit. De laatste vijftien minuten voor rust komt Sparta iets beter in de wedstrijd, maar de 1-0 stand blijft gelukkig staan tot het rustsignaal.