Ziyech helpt Ajax naar de zege tegen Lille

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft woensdagavond een heel belangrijke zege geboekt in de Champions League. Door goals van Hakim Ziyech en Quincy Promes won men met 0-2 van Lille OSC, ondanks dat het spel af en toe ondermaats was. Door de drie punten gaat Ajax aan kop in Groep H op twee punten voorsprong van Valencia en Chelsea. 

De Amsterdammers konden de wedstrijd niet beter beginnen. Ziyech was binnen twee minuten al trefzeker, na een assist van Dusan Tadić. Vervolgens was de Serviër zelf dichtbij een treffer. Doelman Mike Maignan kon maar net redding brengen. Aan de andere kant werd niet veel later gekeken naar een mogelijke penalty door de VAR. Lisandro Martínez, die Daley Blind verving in het centrum, deed echter niets fout. 

Na de hectische openingsfase kende het duel vervolgens veel overtredingen door zowel Ajax als Lille. Noussair Mazraoui ging bij de Amsterdammers op de bon. De ploeg van Erik ten Hag werd vervolgens steeds onrustiger en slordiger. Het resulteerde na een halfuur in een honderd procent kans voor Jonathan Bamba. De buitenspeler moest scoren na een vlijmscherpe counter van de Fransen, maar de aanvaller schoot over in kansrijke positie.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/127339/ziyech-helpt-ajax-naar-de-zege-tegen-lille