Ajax wint met ruime cijfers van Anderlecht

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft het besloten oefenduel met RSC Anderlecht met 5-2 weten te winnen. De Amsterdammers lieten bij vlagen leuk combinatiespel zien, al zal trainer Erik ten Hag nog genoeg ruimte zien voor verbetering. De doelpunten werden gemaakt door Dani de Wit (2), Kik Pierie, Victor Jensen en Klaas-Jan Huntelaar.

Na een goede start van Ajax, waarbij Sergiño Dest en Danilo Pereira goede kansen kregen, was het al snel RSC Anderlecht dat domineerde in de openingsfase. De Belgen kregen via aanwinst Michel Vlap de eerste kans, waarbij Ajax-goalie Bruno Varela redding kon brengen. Vlak erna was Adrien Trebel dichtbij de 0-1, maar zijn schot raakte de lat.

Ook hierna bleef Anderlecht de kansen krijgen. Met een schitterende bal met buitenkantje rechts wist Vlap Trebel te bereiken, maar de Fransman - die tegenover Varela kwam te staan - kon het doel niet vinden. Hierna kwam Ajax weer wat beter in de wedstrijd en de openingstreffer deed de wedstrijd dan ook een beetje kantelen. Lassina Traoré kapte - met wat geluk - Anderlecht-speler/trainer Vincent Kompany uit, legde af op Dani de Wit, waarna de middenvelder scoorde.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/123960/ajax-wint-met-ruime-cijfers-van-anderlecht