Duitse kranten genieten van ‘achtbaan’ in Johan Cruijff Arena

Ajax en Bayern München speelde woensdag na een ‘turbulente’ avond met 3-3 gelijk, waardoor de Duitsers zich groepswinnaar mogen noemen. De Duitse kranten noemen de wedstrijd ‘een achtbaan’ en geven Ajax de nodige complimenten.

‘Het ging heen en weer in Amsterdam: zes doelpunten, twee rode kaarten en Bayern München als groepswinnaar’, zag Der Spiegel. ‘Voor de laatste groepswedstrijd waren de twee clubs zeker van een plek in de achtste finale, maar een wedstrijd tussen Ajax en Bayern leeft op traditie, misschien zelfs op rivaliteit. Een beetje Johan Cruijff tegen Franz Beckenbauer hangt altijd in de lucht. Ook deze ontmoeting was weer interessant.’

‘Ajax was dominant en vooral in de eerste helft trok Bayern zich terug op eigen helft, wachtend op kansen in de counter. Die kwamen er ook, met een doelpunt van Robert Lewandowski als resultaat. Maar Ajax bleef gevaarlijk en Bayern overleefde hachelijke situaties op weg naar de rust. Ook in de tweede helft dicteerde Ajax. Na vijf goals en twee rode kaarten hield de twee ploegen het op een 3-3 gelijkspel.’